Om Birthe Straarup

Forfatter til bogen om solskinsmad og ophavskvinde til sundhedsvandringen Fod på livet ~ fra Gedser til Skagen.

Jeg er fra 1952 og har interesseret mig for ernæring og kostprincipper fra jeg var barn. Efter endt korrespondentuddannelse og journalisthøjskolen fandt jeg tilbage til min interesse for, hvordan mennesker passer på krop og sind, forebygger og evt. helbreder sygdom. Jeg er primært autodidakt/selvlært gennem mange forskellige kurser og seminarer fra zoneterapi over psykoterapi til kinesiologi.
Jeg drives af nysgerrighed efter at finde mening og sammenhæng. Det er ofte nødvendigt at gå på tværs af gængse opfattelser, at se virkeligheden fra nye vinkler. Jeg plukker de dele af tilgængelig viden, som jeg finder relevante, og som passer med mine erfaringer og praktiske resultater - i mit eget og i andres liv. Jeg lever selv af solskinsmad, fordi jeg mærker, hvor meget energi, det giver mig. Jeg elsker solskinsmadens friskhed, de mange smagsnuancer og de skønne farver ved hvert eneste måltid.
Sidst men ikke mindst er det dejligt at leve uden at slå ihjel og samtidig være klimakærlig.

Jeg har siden midten af 80'erne givet personlig terapeutisk rådgivning, holdt foredrag, kurser og workshops. I 2003 skabte jeg vandreturen Fod på Livet – fra Gedser til Skagen, som er baseret på solskinsmad og siden har været gennemført hvert år i august-september. Siden 2013 er turen blevet afholdt med fast base i Gl. Ry.  I 2017 går vi igen fra Gedser til Skagen i aug./sept. Se www.fodpaalivet.dk