Solskinsmad - for krop og klodeOm bogen "Solskinsmad"Som udgangspunkt er denne bog ikke en opskriftsbog, men derimod en håndbog i, hvor man begynder, hvis man pludselig står og vil/skal lave helt om på sine daglige måltider. At ville lave om til noget sundere fordi man har indset, at forebyggelse er at foretrække frem for reparation, er en herlig glad og forventningsfuld situation, som de fleste nok foretrækker, men ikke alle kommer til i tide. Jeg håber, at bogen her vil give dig en god platform at arbejde ud fra. Bogens vejledning er den samme, om man er rask eller syg. Hvis sund mad er sund for en syg, er den i hvert fald også god for en rask at forblive rask på. Klimakærlig madDer er mange måder at gennemføre en kostomlægning på. For nogle er det mest hensigtsmæssigt at gå langsomt i gang og indgå mange kompromisser i begyndelsen. For andre er det nemmere at vende hele bøtten på én gang. Du skal finde din egen vej. At leve sundt er en livsstil. Når det sidder på rygraden, er sundhed det indlysende valg - det valg, man finder lækkert og indbydende. Et valg så frydefuldt, at det er dét, man har mest lyst til. Hvad enten du er kommet til denne bog ud fra kulinarisk nysgerrighed, et fysisk hensyn eller ud fra ønsket om at skåne planeten Jorden, er solskinsmad et enkelt og brugbart princip. Solskinsmad er essensen af mange års erfaringer med vejledning af raske og syge mennesker i at ernære sig af en kost, som bevarer godt humør og kropsligt velvære. En kost, som opfylder disse behov, er tilfældigvis også en kost, som er nænsom ved natur og miljø, altså bæredygtig på alle niveauer. Når du sidder med denne bog i hånden, er det, fordi du har søgt noget andet end det, der udbydes på de mange hyldemeter i boghandlerne. Der findes i dag et utal af velskrevne og fint illustrerede bøger om mad. De fleste indeholder et væld af opskrifter, og nogle forfattere har efterhånden forstået, at sundhed er lig med et minimum af mælkeprodukter, mindre kød og fisk, sukker og tilsætningskemi. Til trods for de mange bøger om mad, som allerede findes, møder jeg igen og igen mennesker, som savner praktisk viden og information om enkel sundhed - om hvordan man får det til at fungere i dagligdagen uden at skulle stå med en opskriftsbog i den ene hånd og et målebæger i den anden.
|