Solskinsmad - for krop og klode

Om bogen "Solskinsmad"

Som udgangspunkt er denne bog ikke en opskriftsbog, men derimod en håndbog i, hvor man begynder, hvis man pludselig står og vil/skal lave helt om på sine daglige måltider. At ville lave om til noget sundere fordi man har indset, at forebyggelse er at foretrække frem for reparation, er en herlig glad og forventningsfuld situation, som de fleste nok foretrækker, men ikke alle kommer til i tide.
At ville lave om til noget sundere fordi man er havnet i en situation, hvor krop og/eller psyke er i ubalance - lidt eller meget - er alvorligt. Og for mange mennesker kan omlægning af kostvaner betyde liv eller død.
Hvis man er kommet dertil, er det selvfølgelig afgørende vigtigt, at man bliver taget ved hånden og får en vejledning, som er brugbar her og nu. I den situation er der ikke tid til at studere emnet i årevis og begå de dumheder og fejltagelser, som andre har været igennem. Man må have løsningerne serveret.

Jeg håber, at bogen her vil give dig en god platform at arbejde ud fra. Bogens vejledning er den samme, om man er rask eller syg. Hvis sund mad er sund for en syg, er den i hvert fald også god for en rask at forblive rask på.
Men det er klart, at sygdom kan gøre, at man føler sig mere presset til at ændre vaner. Et af målene med denne bog er derfor også at beskrive daglig sundhed sådan, at dagens måltider - de helt optimale af slagsen - bliver en daglig fornøjelse frem for en daglig kamp.

Klimakærlig mad

Der er mange måder at gennemføre en kostomlægning på. For nogle er det mest hensigtsmæssigt at gå langsomt i gang og indgå mange kompromisser i begyndelsen. For andre er det nemmere at vende hele bøtten på én gang. Du skal finde din egen vej.

At leve sundt er en livsstil. Når det sidder på rygraden, er sundhed det indlysende valg - det valg, man finder lækkert og indbydende. Et valg så frydefuldt, at det er dét, man har mest lyst til.

Hvad enten du er kommet til denne bog ud fra kulinarisk nysgerrighed, et fysisk hensyn eller ud fra ønsket om at skåne planeten Jorden, er solskinsmad et enkelt og brugbart princip.

Solskinsmad er essensen af mange års erfaringer med vejledning af raske og syge mennesker i at ernære sig af en kost, som bevarer godt humør og kropsligt velvære. En kost, som opfylder disse behov, er tilfældigvis også en kost, som er nænsom ved natur og miljø, altså bæredygtig på alle niveauer. 

Når du sidder med denne bog i hånden, er det, fordi du har søgt noget andet end det, der udbydes på de mange hyldemeter i boghandlerne. Der findes i dag et utal af velskrevne og fint illustrerede bøger om mad. De fleste indeholder et væld af opskrifter, og nogle forfattere har efterhånden forstået, at sundhed er lig med et minimum af mælkeprodukter, mindre kød og fisk, sukker og tilsætningskemi.

Til trods for de mange bøger om mad, som allerede findes, møder jeg igen og igen mennesker, som savner praktisk viden og information om enkel sundhed - om hvordan man får det til at fungere i dagligdagen uden at skulle stå med en opskriftsbog i den ene hånd og et målebæger i den anden.
Bogen om solskinsmad beskriver et madprincip. Har man først gennemskuet princippet, kan man altid tænke sig videre til sit eget indhold - sit personlige måltid.

 

Klik her for at se hele bogens indhold.

Klik her for at gå til bestilling.