Solskinsmad - for krop og klode
Indholdsfortegnelse
··· Del 1 ···
Indledning Denne bogs "derfor" 10 Baggrund 11 Hvorfor spise solskinsmad? 12 Hvad siger omgivelserne? 12 Hvordan bruges bogen? 13
Hvad er solskinsmad? Solskinsmad er ... 14 Hvad solskinsmad ikke er 15 De 3 basiselementer 16 Ad 1. Grøntsager 17 Ad 2. Solris 18 Glutenallergi 19 Ad 3. Smagsforstærkere 20 De 7 smage 21
Madcirklen Sådan bruger du madcirklen 22 Grøntsager 24 Frugt 24 Prioriteringer 26 Smagsforstærkere 27 Nødder, frø og kerner 28 Korn, linser og bønner 29
Vand Kvalitet 32 Hvad? 32 Temperatur 33 Hvor meget? 33 Hvornår? 35
Det første måltid solskinsmad Begynd med at åbne dit køleskab 36 Tygning 36 Tyg sygdom væk 38 Kvalitet frem for kvantitet 38 Hvor ofte? 39 Frugt og grønt til samme måltid? 39 Nye vaner - især morgenmaden 40 Variationer 41
Eksempler på serveringer Varm solskinsmad 42 Mysli 43 Grød 43 "Mælk" 44 Hummus 45 Grøn saft 46 Solskinsfondue 49 Apriltallerken 51 Majmåltid 52 Midsommergrønt 55 Septembermorgenmad 56 Efterårstallerken 57 Oktoberfrokost 59 Efterårets gæstegrønkålssalat 60 Sushi 63 Æble-karob-trifli 64 Risalamande 67
Færdigkøbt tilbehør Olier 68 Oliven 69 Surkål 69 Sojaprodukter 70 Salt 71
De fysiske rammer De mest nødvendige redskaber 72 Oprydning i køleskabet 75 Oprydning i køkkenskabet 75 Indhold i et solskinskøleskab på en tilfældig dag 77 Indkøb af råvarer - hvor? 78 Opbevaringsmetoder 79
Tanker om mad og sundhed Syrer og baser - pH-værdien i kropsvæskerne 82 Hvad er basedannende? 83 Undgå altid mælkeprodukterne 83 Videnskab og kostråd 84 Hvad er det kroppen kalder på? 85 Vitaminerne D og B12 87 Leg fattig fra tid til anden 87 Om nødvendigt - gå langsomt frem! 89 Motivation 90 Solens energi - den rå føde 91 Andre bøger 92
··· Del 2 ···
Råvarerne i alfabetisk rækkefølge 95 - 160 Stikordsregister 164-171
|