Solskinsmad - for krop og klode

Indholdsfortegnelse

··· Del 1 ···

 

Solskinsmad - sund ernæring for din kropIndledning
Denne bogs "derfor" 10
Baggrund 11
Hvorfor spise solskinsmad? 12
Hvad siger omgivelserne? 12
Hvordan bruges bogen? 13

Hvad er solskinsmad?
Solskinsmad er ... 14 
Hvad solskinsmad ikke er 15 
De 3 basiselementer 16 
Ad 1. Grøntsager 17 
Ad 2. Solris 18 
Glutenallergi 19 
Ad 3. Smagsforstærkere 20 
De 7 smage 21

Madcirklen
Sådan bruger du madcirklen 22
Grøntsager 24
Frugt 24
Prioriteringer 26
Smagsforstærkere 27
Nødder, frø og kerner 28
Korn, linser og bønner 29

Vand
Kvalitet 32
Hvad? 32
Temperatur 33
Hvor meget? 33
Hvornår? 35

Det første måltid solskinsmad
Begynd med at åbne dit køleskab 36
Tygning 36
Tyg sygdom væk 38
Kvalitet frem for kvantitet 38
Hvor ofte? 39
Frugt og grønt til samme måltid? 39
Nye vaner - især morgenmaden 40
Variationer 41

Eksempler på serveringer
Varm solskinsmad 42
Mysli 43
Grød 43
"Mælk" 44
Hummus 45
Grøn saft 46
Solskinsfondue 49
Apriltallerken 51
Majmåltid 52
Midsommergrønt 55
Septembermorgenmad 56
Efterårstallerken 57
Oktoberfrokost 59
Efterårets gæstegrønkålssalat 60
Sushi 63
Æble-karob-trifli 64
Risalamande 67

Færdigkøbt tilbehør
Olier 68
Oliven 69
Surkål 69
Sojaprodukter 70
Salt 71

De fysiske rammer
De mest nødvendige redskaber 72
Oprydning i køleskabet 75
Oprydning i køkkenskabet 75
Indhold i et solskinskøleskab på en tilfældig dag 77
Indkøb af råvarer - hvor? 78
Opbevaringsmetoder 79

Tanker om mad og sundhed
Syrer og baser - pH-værdien i kropsvæskerne 82
Hvad er basedannende? 83
Undgå altid mælkeprodukterne 83
Videnskab og kostråd 84
Hvad er det kroppen kalder på? 85
Vitaminerne D og B12 87
Leg fattig fra tid til anden 87
Om nødvendigt - gå langsomt frem! 89
Motivation 90
Solens energi - den rå føde 91
Andre bøger 92

··· Del 2 ···

Råvarerne i alfabetisk rækkefølge 95 - 160
Stikordsregister 164-171